От първия учебен ден учебниците до 7-ми клас ще бъдат

...
 От първия учебен ден учебниците до 7-ми клас ще бъдат
Коментари Харесай

Първият звънец бие в 2349 училища, без проблеми започва учебната година в Царево

 От първия образователен ден учебниците до 7-ми клас ще бъдат в по този начин наречената " цифрова раница "

Новата образователна година стартира. Малко над 57 000 първокласници ще влязат в класните стаи за първи път, а общо учениците от 1-ви до 12-и клас са 702 000, оповестява Българска национална телевизия.

За тях ще се грижат 70 520 преподаватели.

На 15 септември порти ще отворят 2349 български учебни заведения. Приключили са ремонтите в 507, а в 240 се довършват.

В 63 учебни заведения ще продължат ремонтите и след началото на образователната година без да пречат на децата, сподели преди дни министър председателят Николай Денков. От първия образователен ден учебниците до 7-ми клас ще бъдат в по този начин наречената " цифрова раница ".

За Националното външно оценяване след 4, 7 и 10 клас ще има спомагателна дата за явяване на такова оценяване, само че това ще се случва единствено по справедливи аргументи, медицински или други, удостоверени с документи.

Заплатите на учителите са увеличени с 15% и по този начин те са 125% от междинните хонорари за страната.

Обсъждането на измененията в стратегиите ще продължи до края на септември.

Без проблеми се чака да стартира образователният развой в наводнените обитаеми места в региона на Царево, увериха шефовете на място.

Очаква се до всяко учебно заведение да има патрул на полицията, който да следи за сигурността по време на празника, оповестява Нова телевизия. 

В седмиците преди 15 септември бяха пребоядисани огромна част от пешеходните пътеки наоколо до образователни заведения. Направен беше и мониторинг на светофарните уредби, изкуствените трудности и положението на осветлението.

Днес доста учебни заведения оповестиха начинания в поддръжка на Царево поради вредите от наводнението, а точно учениците да не носят цветя на първия образователен ден, а да оставят парична сума в специфична кутия.

БТВ пък оповестява, че зад граница в 43 страни 30 000 български деца ще се учат в 398 неделни учебни заведения и в две български държавни учебни заведения.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР